MEET FRANS

photographer noun [ C ] fəˈtɒɡ.rə.fər | A person who takes photographs, either as a job or hobby.

Een hele ! Mijn naam is Frans Snoek, ik ben 19 jaar oud en ik heb een grote voorliefde voor pizza. Mijn droom is altijd geweest om een succesvolle foto- en videograaf te zijn. Nadat ik was ingeburgerd in de wereld van fotografie en vooral veel natuurfotografie gedaan te hebben vroeg een vriendin of ik een wat foto's van haar wilde maken. I just knew that was it. Portret/persoons fotografie is het gebied waar ik me voel als een vis in het water.

Ik woon sinds mijn geboorte al in Ermelo, maar tijdens mijn studententijd heb ik heel Nederlands afgereisd en heb ik megaveel superleuke plekjes ontdenkt. Op vakantie in eigen land is zo gek nog niet! Naast fotografie ben ik actief als Junior Webdeveloper bij Become-IT of aan het werk bij McDonald's. Ik ben een echte muziekliefhebber, verslaafd aan koffie en een sucker voor gouden momenten met vrienden.

STORYTIME

Het begon allemaal met een fotowedstrijd in groep 8 van de basisschool. Daarvoor ging ik samen met mijn oom op pad om een zo mooi mogelijke foto te maken. Ik dacht: Dit wil ik vaker doen! Voor de eerste keer met een camera van professioneel formaat heb ik ook nog een goed resultaat geboekt. Op 1 foto na was die van mij de mooiste. Toen ik naar de middelbare school ging kreeg ik mijn eerste smartphone. En al gauw was ik ook daarmee regelmatig aan het fotograferen.

Fast forward 4 jaar later kocht ik mijn eerste echte DSLR (spiegelreflex) camera. Een Canon EOS 1300D met een 18-55mm lens. Daarmee heb ik een hele tijd rondgelopen. Tot ik toe was aan iets proffesionelers. Omdat ik student was was mijn budget helaas niet zo heel erg groot. Daarom ben ik gegaan voor de Canon EOS 760D. Tegelijkertijd heb ik ook een nieuwe lens gekocht. Een 50mm f1.8, een portretlens. Toen ik hier eenmaal een fotoshoot mee had gedaan was ik niet meer weg te slaan bij die combinatie. En nu ben ik hier. Foto- en videograaf met een eigen bedrijf.

With kind regards,
Frans Snoek

Frans Snoek, Fotograaf in Ermelo